if you like this you may also like if you like this you may also like if you like this you may also like if you like this you may also like if you like this you may also like if you like this you may also like if you like this you may also like if you like this you may also like if you like this you may also like if you like this you may also like if you like this you may also like if you like this you may also like if you like this you may also like if you like this you may also like if you like this you may also like if you like this you may also like if you like this you may also like if you like this you may also like if you like this you may also like if you like this you may also like if you like this you may also like if you like this you may also like if you like this you may also like if you like this you may also like if you like this you may also like
The real deal
page

Museum without Walls

There would be marble sinks in the bathroom and brass coat hangers. The white painted staircases are slightly asymmetric while the handrails would be very soothing sliding down with your finger on their rim. There would be smooth oak countertops at the entrance. It would smell very new while your footsteps would echo through the generous spaces. The grey concrete walls and wooden details yell Scandinavian design at the top of their lungs. Another day another Chipperfield. If it wasn’t for the building permit…

Project description

Museum without walls is an attempt to open new the Nobel Center before it even existed as an architectural model. Responding to questions like “How can spatial limitations be overcome?”, “How can the existing Nobel Museum host more exhibits or more information on limited space?” And ultimately “How can the new Nobel Centre be accessible before it is even built.”

Museum without walls tabs into the existing Audio guides of the Nobel Center and adds layers of information on the exhibits. Background stories and Future explorations come to life as much as a 3 D sound piece that takes visitors on a guided tour through the vision of the new Nobel Center – beyond the ideas captured in an architectural model.

Collaboration with Tim Ebbers. Photographs by Michael Haas

Project info
Details

Title : Future Fortunes
Year : 2013, Stockholm in collaboration with Tim Ebbers
Role : Experience Designer

Perspectives

Is : Opening the new Nobel Center before it even exists
Should be : Experienced with your eyes closed
Will : Expand beyond the existing spatial restrictions